Θεραπευτές που έχουν εκπαιδευτεί στην ΔΣΘ

Αναφέρονται θεραπευτές που είναι μέλη του κλάδου της ΔΣΘ της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς, έχουν εκπαιδευτεί στην ΔΣΘ και είναι μέλη μιας θεραπευτικής ομάδας. Τα στοιχεία της επικοινωνίας έχουν δοθεί και αναφέρονται με ευθύνη των ιδίων..

 
 

Βάσω Αντωνίου

Η Βάσω Αντωνίου είναι Ψυχολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών Εργασιακής Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Έχει δίπλωμα εκπαίδευσης στη Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία από το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς.

Από το 2014 είναι μέλος ομάδας θεραπευτών στο τμήμα Διαλεκτικής Συμπεριφορικής Θεραπείας για την Οριακή Διαταραχή Προσωπικότητας του Αιγινητείου Νοσοκομείου και έχει εκπαιδευτεί στη θεραπεία από το The Linehan Institute -Behavioral Tech.

Είναι εξωτερικός συνεργάτης του ομίλου εταιριών ΟΤΕ, όπου εργάζεται ως Ψυχολόγος στο τμήμα Ασφάλειας & Υγείας, και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο Ψυχολόγου στην Αγία Παρασκευή.

Τηλ: 694 5640001‬

vassoantoniou@hotmail.com

Κατερίνα Καραμανή

Η Κατερίνα Καραμανή σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστημίο Κρήτης και στη συνέχεια ειδικεύτηκε στην Κοινωνική Ψυχιατρική σε μεταπτυχιακό επίπεδο στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει εκπαιδευτεί στη Γνωσιακή- Συμπεριφοριστική προσέγγιση και είναι πιστοποιημένο μέλος από την European Association of behavioral and Cognitive Therapy (E.A.B.C.T.) και την Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς (Ε.Ε.Ε.Σ.).

Εκπαιδεύτηκε στην Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία Πασχόντων από Διαταραχή Πρόσληψης Τροφής στην Ελληνική Εταιρία Έρευνας της Συμπεριφοράς

Ολοκληρώνοντας την εκπαίδευση της στο Dialectical Behavioral Therapy Foundation του Linehan Institute Beghavioral Tech, ειδικεύτηκε στη Διαλεκτική Συμπεριφοριστική Θεραπεία

Υπήρξε συνεργάτης του Κέντρου Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής στα πλαίσια της εκπαίδευσης επαγγελματιών στην Γνωσιακή- Συμπεριφοριστική Προσέγγιση και εξακολουθεί να συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Προσωπικής και Επαγγελματικής Ανάπτυξης της Κύπρου. Παράλληλα, ασκεί ιδιωτικό επάγγελμα ως ψυχολόγος.

Δημοκρίτου 8

Αθήνα

Τ.Κ. 10673

Τηλ.: 6944454187

Έφη Λιακόπουλου

Η Έφη Λιακοπούλου είναι ψυχολόγος, υποψήφια διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στο Πρόγραμμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ψυχολογία της Υγείας στην Αγγλία, στο University of Surrey. Είναι πιστοποιημένη θεραπεύτρια στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία από την EABCT, και ενεργό μέλος του Κλάδου της Διαλεκτικής Συμπεριφορικής Θεραπείας στην Ελλάδα έχοντας εκπαιδευτεί σε αυτήν στο Behavioral Tech στο Seattle της Αμερικής. Στα πλαίσια της μετεκπαίδευσής της έχει ειδικευτεί στις διαταραχές πρόσληψης τροφής καθώς και στην παρατεταμένη θεραπεία έκθεσης για τη μετατραυματική διαταραχή άγχους. Εργάζεται ως Επιστημονικά Υπεύθυνη σε Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης με πάσχοντες από βαριά νοητική υστέρηση στον φορέα ανάπτυξης ανθρώπινου και κοινωνικού κεφαλαίου ΑΜΚΕ “Κλίμακα”, και είναι εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής στην Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2006. Τέλος, διατηρεί την ιδιωτική της πρακτική από το 2011, έχοντας πάρει την άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος από το 2007

Στοιχεία Επικοινωνίας: 6973662517

efi.liako@gmail.com

www.key2soul.gr

MARIA.jpg

Μαρία Καραπατσιά

Η Μαρία Καραπατσιά είναι Ψυχολόγος, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κρήτης με μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Leeds της Μ. Βρετανίας. Έχει ολοκληρώσει τετραετή εκπαίδευση στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς στην Αθήνα. Έχει επίσης εκπαιδευτεί στην Διαλεκτική Συμπεριφορική Θεραπεία από το Linehan Institute στο νοσοκομείο McLean της Βοστώνης στις ΗΠΑ. Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης της Μονάδας Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής, της Α' Πανεπιστημιακής Κλινικής του ΕΚΠΑ στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο και Υποψήφια Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ με αντικείμενο την Διαλεκτική Συμπεριφορική Θεραπεία της Διαταραχής Επεισοδιακής Υπερφαγίας.

Διεύθυνση: Βασιλίσσης Σοφίας 124Β, Αθήνα

Τηλ. Επικοιν. 210 6994309, 6974142633

www.mkarapatsia.gr , info@mkarapatsia.gr

2016-06-03-14.17.541.jpg

Σία Μαυροειδή

H Αθανασία Μαυροειδή είναι ψυχολόγος με άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου (αρ. πρωτ. 20463/99-Νομαρχία Αθηνών). Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια ειδικεύτηκε στην Κλινική Ψυχολογία (Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Κλινική Ψυχολογία του Τμήματος Φ.Π.Ψ., της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών). Έχει ολοκληρώσει τετραετή εκπαίδευση στην Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς (ΙΕΘΣ) και διετή εκπαίδευση στην αντιμετώπιση των Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής στην Ελληνική Εταιρία Έρευνας της Συμπεριφοράς και στο Ιατρείο Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής του Αιγινητείου Νοσοκομείου. Έχει ολοκληρώσει τη βασική εκπαίδευση στη Διαλεκτική Συμπεριφοριστική Θεραπεία (The Linehan Institute -Behavioral Tech) και συνεχίζει την εκπαίδευσή της στο τμήμα Διαλεκτικής Συμπεριφοριστικής Θεραπείας του Αιγινητείου νοσοκομείου.

Έχει πιστοποιηθεί ως ψυχοθεραπεύτρια Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής κατεύθυνσης από την European Association for Behavioural and Cognitive Therapies.

Ασκεί το επάγγελμα του ψυχολόγου από το 1999 και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο από το 2003.

Δ/νση: Δουκίσσης Πλακεντίας 51-55 & Λαρίσης, Αμπελόκηποι

Tηλ. επικοινωνίας: 2106464118, 6937647218

www.mavroeidi-psychologos.gr.

klea-mparlou-profil.jpg

Κλέα Μπάρλου

Η Κλέα Μπάρλου είναι απόφοιτος ψυχολογίας του University of Westminster της Μεγάλης Βρετανίας και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Λογικοθυμική & Γνωσιακή -Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, από το Goldsmiths, University of London της Μεγάλης Βρετανίας.

Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος και εργάζεται ιδιωτικά από το 2012. Είναι συνεργάτης στην Μονάδα Διαταραχής Πρόσληψης Τροφής και στο Τμήμα Διαλεκτικής Συμπεριφορικής Θεραπείας της Α’ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου.

Εργάστηκε στην Εταιρεία Αλτσχάιμερ Αθηνών όπου εξειδικεύτηκε στην νευροψυχολογική αξιολόγηση και στην ψυχοκοινωνική στήριξη των ατόμων με άνοια και των φροντιστών τους. ‘Έλαβε μέρος σε προγράμματα εκπαίδευσης επαγγελματιών υγείας και υλοποίησε έρευνες που αναρτήθηκαν σε διεθνή συνέδρια. Ως εξωτερικός συνεργάτης, εξακολουθεί να συμμετέχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα εκπαίδευσης επαγγελματιών υγείας για την άνοια.

Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης στο Ελληνικό Ινστιτούτο Λογικεύθηκες & Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας όπου κατείχε ενεργό ρόλο στην εκπαίδευση και στην επιστημονική εποπτεία των εκπαιδευόμενων.

Δραστηριοποιήθηκε ψυχοθεραπευτικά στην Μεγάλη Βρετανία, σε δομές ψυχικής υγείας όπως το “Connaught Square Practice”, “Alcohol Resource Center” και “Westminster Drug Project” του Βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS), με στόχο την εξειδικευμένη ψυχοθεραπευτική παρέμβαση αλλά και την επανένταξη των πασχόντων στην κοινότητα

Σισινη 13, Αθήνα

www.kleabarlou.gr

6944 423 582Χριστιάνα Μήτση

Η Χριστιάνα Μήτση είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Εφαρμοσμένη Γνωσιακή

Επιστήμη, στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εκπαιδευτεί στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς, και στη ΣΘ από το Linehan Institute/Behavioral Tech. Από το 2014 είναι συνεργάτης στο τμήμα Διαλεκτικής Συμπεριφορικής Θεραπείας της Α’ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Εργάζεται ως υπεύθυνη των επιστημονικών προγραμμάτων στον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», ενώ διατηρεί ιδιωτικό γραφείο.

e-mail: chmitsi@yahoo.comΚωνσταντίνα Μυλωνά

Η Μυλωνά Κωνσταντίνα είναι ψυχολόγος και έχει ειδικευθεί στη Συμβουλευτική σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Έχει εκπαιδευτεί στη Γνωσιακή -Συμπεριφοριστική θεραπεία και στη Διαλεκτική Συμπεριφοριστική Θεραπεία.

Είναι πιστοποιημένο μέλος από την European Association of Βehavioral and Cognitive Therapy (E.A.B.C.T.) και συμμετέχει στην ομάδα των θεραπευτών του τμήματος Διαλεκτικής Συμπεριφορικής Θεραπείας για την Οριακή Διαταραχή Προσωπικότητας στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Έχει διδάξει Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά τμήματα ιδιωτικών ιδρυμάτων, έχει συνεργαστεί με ΜΚΟ έχοντας στόχο τη στήριξη ευπαθών ομάδων και εργάζεται ιδιωτικά ως Ψυχολόγος.

Τηλ.6934419806

Βάλια Ξηρού

Η Βάλια Ξηρού είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Lancaster με μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία Υγείας από το Πανεπιστήμιο του Bath της Αγγλίας. Σπούδασε επίσης Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του St. Andrews της Σκωτίας. Έχει εξειδικευθεί στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Έρευνας & Θεραπείας της Συμπεριφοράς (πιστοποίηση από την European Association for Behavioural and Cognitive Therapies – EABCT) και έχει παρακολουθήσει εκπαίδευση στη Διαλεκτική Συμπεριφορική Θεραπεία του Behavioral Tech στις Η.Π.Α. Ασκεί το επάγγελμα του ψυχολόγου ιδιωτικά και είναι συνεργάτης της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, στο τμήμα Διαλεκτικής Συμπεριφορικής Θεραπείας. Ταυτόχρονα, ασχολείται με τη χορήγηση ψυχομετρικών εργαλείων (επαγγελματικός προσανατολισμός, μαθησιακό προφίλ κ.α.), διεξάγει σεμινάρια για την εκπαίδευση επαγγελματιών σε αυτά και είναι εισηγήτρια σε ιδιωτικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στοιχεία επικοινωνίας: 211 2145082, valiaxirou.com

Φρόσω Τζιτζηροπούλου

Η Φρόσω Τζιντζηροπούλου είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στην Ψυχολογία της Υγείας και Πιστοποιημένη Ψυχοθεραπεύτρια Γνωσιακής-Συμπεριφοριστικής Προσέγγισης. Έχει, επιπλέον, εκπαιδευθεί στη Διαλεκτική Συμπεριφορική Θεραπεία από το Linehan Institute-Behavioral Tech. Είναι Υπεύθυνη της Τηλεφωνικής Γραμμής Στήριξης του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» και παράλληλα διατηρεί ιδιωτικό γραφείο. Από το 2014 συμμετέχει εθελοντικά στο Τμήμα Διαλεκτικής Συμπεριφορικής Θεραπείας του Αιγινήτειου Νοσοκομείου

Είναι Μέλος:

της British Psychological Society

του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου

της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948 688 374

Αιμιλία Τσέρτου

Η Αιμιλία Τσέρτου είναι ψυχίατρος.

Ολοκλήρωσε την εκπαίδευση στην ψυχιατρική το 2010. Έχει εκπαιδευθεί στηνΓνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και στη Διαλεκτική Συμπεριφορική Θεραπεία.Έχει παρακολουθήσει μετεκπαιδευτικά σεμινάρια στην ΨυχαναλυτικήΨυχοθεραπεία, στην Ομαδική Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία και στη ΓνωσιακήΣυμπεριφορική Θεραπεία πασχόντων από Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής. Εργάσθηκε ως ψυχίατρος στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής στην Ειδική Μονάδα Αποκατάστασης και Επαγγελματικής Επανένταξης (2010-2014)Είναι επιστημονικός συνεργάτης στη Μονάδα Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής(2011-σήμερα) και στο Ιατρείο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής (2015-σήμερα) της Α’ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου. Συμμετέχει στηνΕυρωπαική Μελέτη για τα Αντιψυχωσικα Μακράς Διάρκειας Δράσης στηΣχιζοφρένεια (2015-σήμερα).

τηλ. επικοινωνίας: 2106422025

image1.jpeg

Ζωή Τσίρκα

Η Ζωή Τσίρκα είναι Ψυχίατρος, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Ειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική στην Α’ Ψυχιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Έχει εκπαιδευτεί στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και στην αντιμετώπιση των διαταραχών Πρόσληψης Τροφής. Το 2015 ολοκλήρωσε το Foundational Training της Διαλεκτικής Συμπεριφορικής Θεραπείας Στο Silver Hill Hospital, Connecticut, USA. Από το 2013 έως σήμερα είναι μέλος θεραπευτικής ομάδας της ΔΣΘ. Εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Ψυχικής Υγείας και ιδιωτικά.

ΤΗΛ: 2103609868

email: tsizo@hotmail.comΦραγκίσκος Γονιδάκης

Ο Φραγκίσκος Γονιδάκης είναι Επίκουρος Καθηγητής Ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς. Έχει εκπαιδευτεί στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία, στην Συστημική Θεραπεία Οικογένειας και στην Διαλεκτική Συμπεριφορική Θεραπεία. Είναι υπεύθυνος της Μονάδα Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής της Α΄ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου. Οι επιστημονικές του δραστηριότητες εστιάζονται κυρίως στην Διαπολιτισμική Ψυχιατρική στις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής και στην ψυχοθεραπεία. Εκτός από το κλινικό και ερευνητικό του έργο έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την εκπαίδευση και εποπτεία ειδικών της ψυχικής υγείας στην αντιμετώπιση των Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.